Stage of Forest

森之舞台-中英文对照简版_250中文

Situated at the edge of the forest next to the ski slope, while sitting on the hillside, it captures a panoramic view towards the mountain range and the Songhua Lake between its peaks. The site is surrounded by luscious greenery in summer and covered by an overwhelming white snow in winter.

The building combined rough materiality with its sensuous form,and it's space is choreographed through a carefully plotted experience. Seen from afar, the “stage” is a dark, free-floating monolith in the landscape, with a heavy concrete “base”. 

Designing in nature is to introduce an enlightening medium between nature and people. The “Stage of Forest” is intended to stimulate people to come up with more ideas of exploring their relationship with the nature, and itself also becomes part of the nature. 

LOCATION Ji Lin
DATE March, 2016 - Novemeber, 2016
CLIENT Vanke Songhua lake Resort
PROGRAM viewing platform, event space
AREA 277㎡
STATUS Construction Complete
DESIGN TEAM Wang Shuo, Zhang jing, Cao Shibiao,Jiang Shuo,Yang Shangzhi
STRUCTURE CONSULTANT Lichuan Liu, Zhao Dongzhuo
LIGHTING CONSULTANT Xiaowei Han
PHOTOGRAPH Su Shengliang